КАНОН АНДРЕЯ КРИТСКОГО В ЧЕТВЕРГ ПЯТОЙ СЕДМИЦЫ ТЕКСТ СКАЧАТЬ БЕСПЛАТНО

Увидев в тебе, матерь, поистине новое чудо, святой Зосима удивился, ибо он увидел Ангела во плоти, и весь преисполнился изумлением, воспевая Христа вовеки. Воззрех на садовную красоту и прельстихся умом: Высокоглаголив ныне есмь, жесток же и сердцем, вотще и всуе, да не с фарисеем осудиши мя. Лию убо деяние, яко многочадную, Рахиль же разум, яко многотрудную; ибо кроме трудов, ни деяние, ни зрение, душе, исправится. Прежде челюстию ослею победивый иноплеменники, ныне пленение ласкосердству страстному обретеся; но избегни, душе моя, подражания, деяния и слабости. Везомый на колеснице Илия, взойдя на колесницу добродетелей, некогда вознесся как бы на небеса, превыше всего земного; помышляй, душа моя, об его восходе. Яко Моисей великий египтянина, ума, уязвивши, окаянная, не убила еси, душе; и како вселишися, глаголи, в пустыню страстей покаянием?

Добавил: Samukus
Размер: 40.74 Mb
Скачали: 44357
Формат: ZIP архив

Не возгнушайся мене, Спасе, не отрини от Твоего лица, возьми бремя от мене тяжкое греховное и, яко благоутробен, даждь мне грехопадений оставление. О блекохся в раздранную ризу, юже изтка ми змий советом, и стыждуся.

Господь, постившись сорок дней в пустыне, наконец взалкал, обнаруживая в Себе человеческую природу. У м острупися, тело оболезнися, недугует дух, слово изнеможе, житие умертвися, конец при дверех; темже, моя окаянная душе, что сотвориши, егда приидет Судия испытати твоя.

Калу примесихся, окаянный, умом, омый мя, Владыко, банею моих слез, молю Тя, плоти моея одежду убелив яко снег.

Отправить комментарий

Помяни нас, Святый, егда приидеши во Царствии Твоем. Не затвори предо мною теперь дверь Твою, Господи, Господи, но отвори ее для меня, кающегося Тебе. Бди, о душе моя, изрядствуй якоже древле великий в патриарсех, да стяжеши деяние с разумом, да будеши ум, зряй Бога, и достигнеши незаходящий мрак в видении, и будеши великий купец. Под Твоею защитою он царствует с верою, и от Тебя получает крепость, и при Твоем содействии неотразимо побеждает всякое бедствие, берет в плен врагов и держит их в подчинении.

  ЛЕО РОЯС ПЕРУАНСКАЯ МУЗЫКА ПОЛЕТ КОНДОРА СКАЧАТЬ БЕСПЛАТНО

Чудо ново видев, ужасашеся божественный в тебе воистинну, мати, Зосима: Когда ковчег везли на колеснице, то Оза, когда вол свернул в сторону, лишь только прикоснулся, испытал на себе гнев Божий, но, душа, избегая его дерзости, благоговейно почитай Божественное.

Темже Тя вси роди, яко Богоневестную Седмциы, православно величаем.

Врачуя болезни, Христос-Слово, благовествовал нищим, исцелял увечных, вкушал с мытарями, беседовал с грешниками и прикосновением руки возвратил вышедшую из тела душу Иаировой дочери. Тело мое осквернено, дух грязен, весь я покрыт струпами, но Ты, Христе, как врач, уврачуй и то и другое моим покаянием, омой, очисти, яви меня чище снега, Спаситель.

Боже, критскогл Тя, и прочыя безумныя глаголы. Душе моя, душе моя, востани, что спиши?

В четверг пятой седмицы Великого Поста

Рувима подражая окаянный аз, содеях беззаконный и законопреступный совет на Бога Вышняго, осквернив ложе мое, яко отчее. Бегай запаления, о душе, бегай содомскаго горения, бегай тления Божественнаго пламене.

Яко разбойник, вопию Ти: Вольная, Спасе, и невольная прегрешения моя, явленная и сокровенная и сдемицы и неведомая, вся простив, яко Бог, очисти и спаси мя.

Двоенадесятострунный орган песнь воспе спасительную, учеников лик Божественный, лукавая возмущая гласования. Критскаго тя пастыря и председателя и вселенныя молитвенника ведый, притекаю, Андрее, и вопию ти: Мене ради Бог сый, вообразился еси в мя, показал еси чудеса, исцелив прокаженныя и разслабленнаго стягнув, кровоточивыя ток уставил еси, Спасе, прикосновением риз.

На недвижимом, Христе, камени заповедей Твоих утверди мое помышление. Силоам да будут ми слезы моя, Владыко Господи, да умыю и четвер зеницы сердца, и вижду Тя, умна Света превечна. Отца прославим, Сына превознесем, Божественному Духу верно поклонимся, Троице Нераздельней, Единице по существу, яко Свету и Светом, и Животу и Животом, животворящему и просвещающему концы.

  БЛАНК ПУТЕВОГО ЛИСТА АВТОБУСА 2018 СКАЧАТЬ БЕСПЛАТНО

Иный ирмос, глас той же: Царским достоинством, венцем и багряницею одеян, многоименный человек и праведный, богатством кипя и стады, внезапу богатства, славы царства, обнищав, лишися. Ум изранился, тело расслабилось, дух болезнует, слово потеряло силу, жизнь замерла, конец при дверях. Колесничник Илия, колесницею добродетелей вшед, яко на небеса, ношашеся превыше иногда от земных; сего убо, душе моя, восход помышляй.

Осквернил я криоского плоти моей и очернил в себе, Спаситель, то, что было создано по Твоему образу и подобию. Священника Божия и царя уединена, Христово подобие в мире жития, в человецех подражай.

Не входи со мною в суд, взвешивая мои дела, исследуя слова и обличая стремления, но по Твоим щедротам презирая мои злодеяния, спаси меня, Всесильный.

Великий канон Андрея Критского — в четверг. Слушать — читать | СЕМЬЯ и ВЕРА

Темже Тя вси роди, яко Богоневестную Матерь, православно величаем. Кому уподобилася еси, многогрешная душе? Покаяния время, прихожду Ти, Создателю моему: Соманитида иногда праведнаго учреди о душе, нравом благим; ты же не ввела еси в дом ни странна, ни путника.